Sommaren 2019

SOMMAREN 2020!

Från maj till oktober kommer du att kunna finna hur mycket som helst av musik, konst och annat smått och gott. Fransoserna är inte så duktiga på att organisera saker och ting, så det är svårt att överblicka hela sommaren. Här är en del vi funnit och allteftersom kommer vi därför att uppdatera denna sida när vi finner anledning härtill.

 

I Sigean har man varje i augusti varje år ett par stora musikevenemang bl a en jazzfestival. Så här kan det låta!  I början av augusti är det en byfest i de riktigt gamla delarna av Sigean med mat, musik, konst m.m. i den ljumma natten! Så här ungefär är byfesten i de gamla kvarteren, i början av augusti varje år.

 

Levande musik spelas någon kväll på ”Rotondan” och emellanåt också på ”Le Bar d'en Face”, mitt emot Rotondan. Ibland är det även musik-evenemang på resaurang ”le Potager” och några gånger på ett nytt ställe kallar Les Pins. Deras hemsida är inte uppdaterad för 2019 än. Vi vill även puffa för vår granne, Renaud Papillon Paravel, en sympatisk man som sannolikt uppträder i närheten. Vi skall kolla hans spelschema. HÄR är ett smakprov på hans musik

 

I Sigeans kyrka St Felix har man ibland offentliga framträdanden av hög kvalitet.

 

Kommunen arrangerar även små konserter, ibland på det lilla torget mitt i den gamla delen av byn, Les Penitants, ibland på det stora torget framför La Marie, som tex vid14 juli (firandet börjar faktiskt den 13 juli!) och även i Jardin Public, som ligger på Avenue de Perpignan.

 

På cafeet i Peyriac de Mer, O Vieux Tonneaux, spelas levande musik på söndagkvällar, under lågsäsong på fredagkvällar.

 

I Narbonne, Perignan och Carcassone finner du världsartister hela sommaren och vi skickar med några länkar som kan vara inspirerande.

Attraktioner i Aude finner man HÄR och det som sker i Pyrennes Orientales är beskrivet HÄR.

 

Men även i de mindre byarna runtomkring arrangeras förstklassig musik. I Lagrasse har man en stora evenemang under sommaren med klassisk musik.

 

I vår grannby, Portel des Corbiers, ordnar man en körfestival i en gammal vacker kyrkoruin. Vi har ofta varit där och den äger rum den första lördagen i juli. Man lyssnar till olika körer från södra Frankrike, äter mat som tillagas på platsen och njuter av den vackra sången och naturen.   

 

Du kan även besöka ett kloster i närheten av oss, L'Abbaye de Fontfroide, där man hela sommaren uppför klassisk musik av yppersta kvalitet. 

 

Praktiskt taget alla evenemang spelas upp i den varma sommarkvällen under bar himmel, något som verkligen är häftigt och ger en upplevelse man sent kommer att glömma.

Peyriac de Mer
Hameau d Lacu
St Felix, Sigean
L'Abbaye de Fontfroide
Le Potager

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden