Friluftsliv

FRILUFTSLIV!

Bada i Medelhavet

Port la Nouvelle erbjuder en utmärkt långgrund strand, c:a 5 km dit. Den är verkligen barnvänlig med sedvanliga attraktioner av gungor och karuseller, beachvolley, glass mm. Port la Nouvelle kan också finna en helt oexploaterad strand på flera mil, söder och norr om badstranden. Där finner du inga ”kommersiella krafter” utan vanliga familjer som vill vara i fred, hundägare, husbilsägare samt alla dem som vill bada med lite eller inga kläder på. Denna strand är en pärla, dock hotad av det etablerade!!

Om det blåser starkt sök dig då söderut till Leucate Plage (20km). Där är sanden grövre och stranden ligger inte utsatt för vinden på samma sätt.


Vandra

I Sigean finns utmärkta vandringsleder och du finner information om dem i den enda korsningen som har ljussignaler, dvs du går bara Rue du Cros ner mot sporthallen. Vandrarklubbar finns i många små byar, så också i Sigean. Klubben hos oss heter Les Marcheurs de Sigean och du finner information på nätet.  De gör utflykter c:a två gånger i veckan.

Vandringsleder finns också på ön Santa Lucia i Port la Nouvelle (5km), där leden går i ett naturreservat. Häftigt! Dessutom har Peyriac de Mer (8km) också föredömliga och väl utmärkta vandringsleder. Överallt möter du ett rikt fågelliv med bla flamingos, kungsfiskare, hägrar, ibisar m.fl.


Cykla

Underförstått i denna presentation är att cykel är en stor tillgång när du skall möta det verkliga Sydfrankrike. Att t.ex. cykla runt i de små vinbyarna uppe i Corbièrerna erbjuder fantastiska möjligheter att med alla sinnen uppleva natur och landskapets karaktär. Mer känd är möjligheten att cykla längs med Canal du Midi. I bägge fallen kan du ta tåget från Port La  Nouvelle till t.ex. Carcassonne och sedan cykla tillbaka till Sigean med uppmuntrande medvind. Du får ta med cykeln på de franska lokaltågen, men inte på TGV. Missa inte möjligheten göra en cykeltur! Lång eller kort - alltid givande för alla sinnen! Vi har fyra bra cyklar som Du får låna. .


Fiska

Vi vill också informera alla sportfiskenördar. Runt hamnen i Port La Nouvelle fiskas det och man får fisk!!! Vad vi vet krävs inte fiskekort.

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden