Konst o kultur

Det finns ett levande intresse praktiskt taget överallt i Syd-frankrike för konst och kultur. På Sigeans hemsida finner du det som vår lilla by har att erbjuda, men den stora attraktionen i kommunen 

i Hameau de Lac (3km norrut), L.A.C. Lieu d'Art Contemporain. Detta galleri håller världsklass och erbjuder utställningar, som oftast är unika. Gå in på deras hemsida och kolla!!!

 

Sex mil söderut finner du museet i Ceret, Musée d’art modern de Ceret.

Collioure är en annat liten pittoresk by mest känd för att Picasso och hans kompisar var där på semester.

 

Har du bil och vill uppleva Provence, åk då till Baux de Provence. Man har där huggit ut en grotta, i vars inre man visar målningar av Chagalle, expo-nerade i storformat, enormt, på alla ytor och till häftig musik. Detta är en stark upplevelse, väl värd resan. Carrières des Lumières i Les Baux de Provence Carrières des Lumières i Les Baux de Provence. Fantastiska bilder finns HÄR! Varje år har man ett tema. För 2019 är det van Gogh som gäller. Denna utställning håller på till januari 2020. Hemsidan finns i en engelsk version. Surfa runt och kolla - vågar lova att Du aldrig varit med om något liknande!

 

Mera kända utställningar, dvs säkra kort finner du på andra sidan gränsen, dvs i norra Spanien (13mil). Du har Dalimuseet i Figueras, hans sommar-residens i Cadaquez, Portlligat Museum-House samt Galas sommarresdens utanför Girona.

 

Det finns en tradition av stora musikevenemang under sommaren, oftast utomhuskonserter, i trakterna runt Narbonne, Perpignan och Carcasonne. Där kan du med säkerhet höra många världskändisar, men du får kolla på nätet.

 

I Peyriac de Mer genomförs vartannat år "De fem sinnenas promenad", musik, konst, dryck, lite mat under fotvandring. Däremellan som t.ex. 2019 så är det utställning av konst i varenda tänkbar lokal. Spännande! HÄR är hemsidan med mer information.

Sist men inte minst:

Det finns en turistbyrå i Sigean och denna ligger på torget. Besök den gärna. Du finner kartor och all annan information som du kan behöva, men räkna inte med att kunna prata så mycket engelska!!??

 

Hameau d Lacu
Musée d’art modern de Ceret
Chagall i Carrières des Lumières de Baux
Dali's kärra
Konsert i borgen i Carcassonne
Dalis Cadaques

KONST OCH KULTUR!

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden