Attraktioner

ATTRAKTIONER I NÄROMRÅDET!

Den mest kända attraktionen är djurparken. Du finner reklam för denna över hela Frankrike. Den är som Kolmården, den ena har faktiskt haft den andra som förebild, och det krävs bil och plånbok. Reserve Africaine, en halvmil norrut.


En annan trevlig attraktion är ett turisttåg, det röda tåget, som går från Riversaltes (50km) till Axat. Riversaltes ligger norr om Perpignan och är stationen innan Perpignan om du kommer med tåg norrifrån. Tågresan från Riversaltes för dig in mot foten av Pyreneerna och är en häftig och lättillgänglig tur. På nätet finner du info på engelska. Boka plats innan du reser.


Mer tåg! Gula tåget! Le train jaune, ett tåg som startar utanför Perpignan,  Villefranche Vernet les Bains och fortsätter uppför de katalanska Pyrenéerna till Latour de Carol. 

Resan med Det gula tåget är märklig, då den går genom en "national-park" och platser som Villefranche de Conflent och Mont Louis, som är klassificerade som världsarv. 

Hisnande utsikter! Tåget finns framför allt för bybornas behov, det funkar bättre än bil och buss att ta sig hem och till jobbet för dem. 

Hemsida för tåget, möjlighet att köpa biljett. 


Och så får vi inte glömma "Touren", Le Tour de France! Några etapper går alltid i närområdet. Det är väldigt roligt att följa loppet på TV, sikta in sig på en etapp, låta det vara det viktigaste i världen! Gör en långsam utflykt via trevliga vägar och byar, leta reda på en bra plats, vänta tillsammans med all annan publik och vänta... Så kommer cyklisterna! Sök upp en bra restaurang, återvänd hemåt och se reprisen på TV! Här är en lista med orterna för årets lopp.

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden