Sport

SPORT!

Den stora sporten i området är rugby, men under den varma sommaren så spelas inte så många matcher. Däremot spelas det alltid boule på kvällarna på bouledromen som ligger på Avenue de Perpignan. Du hittar lätt dit och du kan både delta och/eller titta på. HÄR är hela spelschemat för regionen. I Sigean spelas det tävling 1 juli, 15 augusti och 23 september. Makalösa boulespelare med träffsäkerhet så man baxnar!

 

Vindsport är mycket populärt. I Port Mahon utanför Sigean kan du ta lektioner i Kite- och katamaransegling och även i windsurfing. Vindsportmekkat ligger däremot i Leucate. Där finner du allt inom sporten. Du kan hyra utrustning, ta lektioner samt se på när de stora drakarna tävlar och tränar. Där hålls årligen världscuptävlingar och från och till EM och VM tävlingar. HÄR är programmet för 2019.

 

Väster om Perpignan längs floden Aude finns ett motsvarande centrum för forsränning och rafting. Runt staden Quillan kan du både bo, hyra kanot och paddla i forsande vatten.

 

Vi har inga egna erfarenheter av att spela golf. Däremot vet vi att det finns en bra golfbana utanför Perpignan, en utanför Beziers samt en ”pay and play” bana i Narbonne.

 

 

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden