Huset

12, rue du Cros, Sigean


Om Du följer Frankrikes Medelhavskust och stannar till ungefär 70km från spanska gränsen så har Du  kommit till Sigean - en större by - dit väldigt få turister hittar. Det är en mycket genuin, typisk fransk by - en by för fransmän och de som har hittat hit....

Vi har haft ett hus här i 19 år. För några år sedan köpte vi ytterligare ett hus, en "cave", en byggnad där vi kunde ha en liten snickeri-verkstad och en plats att ställa bilen på när vi inte var där. Men det fanns också möjlighet att inreda en semesterbostad. Tillsammans med kamrater har vi jobbat med den. Nu tycker vi att den är så klar så att andra också kan ha glädje av den!

Huset är alltså en s.k. cave, egentligen ett uthus, där familjen Blanc hade sin utrustning för vinodling och vintillverkning. Här bodde också de mulåsnor man använde. Markerna var så sluttande att det var omöjligt att använda traktorer!

När så mulorna flyttat ut förföll huset (det var väl inte mulorna som stått för underhållet....) och duvorna flyttade in. Här var det alltså ett veritabelt duvslag! Caven är helt nyrenoverad, duvorna har flyttat och det är dags för en ny epok i cavens historia!

Så nu hoppas vi att fler ska känna sig välkomna att ta del av allt det vi funnit inspirerande, överraskande, gott och trivsamt!

E-post:

12rueducros@gmail.com

Telefon:

+46 70 512 40 70

+46 70 530 10 70

Copyright 2016 - 2019

All Rights Reserved Kate Isenberg-Larsson, Kil, Sweden